SEO: 34 účtů, které musíte na Twitteru sledovat

twitter

Zajímáte se o SEO a používáte Twitter? Pak byste určitě měli followovat následující seznam účtů, které o SEO tweetují a nebojí se o své know-how podělit. Varování: na této stránce se vyskytuje velké množství „H1“!

 

 

1. Marek Prokop – @MarekP

Kým jiným začít, než „otcem českého SEO„. Kdo to se SEO myslí vážně, musel na Marka narazil. Píše nejen o SEO, ale také o webdesignu, marketingu a webové analytice, jak praví jeho popis na Twitteru.

Marek Prokop je jedním z předních odborníků na SEO u nás, SEO také školí, ale nebojí se poradit i zdarma v diskuzích, nebo o něm napsat na několik svých webů.

Můžete si ho také přidat mezi přátele na Facebooku nebo si alespoň „oblíbit“ stránku Prokop Software, kde jsou publikovány zajímavé informace z oboru optimalizace pro vyhledávače.

2. Dušan Janovský – @janovsky

Umíte, nebo se učíte HMTL a CSS? V tom případě jste museli už vidět velmi skvělý web JakPsatWeb.cz. A právě Dušan „Yuhů“ Janovský je jeho autorem.

V současné době pracuje v Seznam search týmu. Informace o největším českém vyhledávači tedy máme na jeho Twitteru z první ruky. Vězte, že když na jeho Twitter účtu přibude tweet, ve kterém je jen „Yuhů!“, bude se alespoň částečně upravovat algoritmus vyhledávání, protože Dušan při úspěchu jásá slovem „Yuhů!“.

Dušan Janovský pracoval také v Google, není se tedy čemu divit, že do vyhledávání dobře vidí. Jeho tweety nedoporučuji brát na lehkou váhu.

3. Robert Němec – @Robert_Nemec

Robert je majitelem digitální agentury RobertNemec.com. Rád přednáší, ať už se jedná o předmět webová analytika na Masarykově univerzitě, Barcamp nebo jiné akce.

Na Twitteru píše o internetovém marketingu a o podnikání obecně. Robert je také autorem několika školení.

4. Pavel Ungr – @necodymiconer

Pavel pracuje jako senior SEO konzultant v H1.cz/Ataxo. Mimo Twitteru o SEO píše na blogu Ataxa/H1.cz a také na svém osobním blogu Bloxxter.

Občas se od něj objeví víkendový článek na Mediáři. Pavel dále vede webináře v Ataxu na téma SEO, o kterých jsem již psal dříve a také SEO školení.

5. Jan Tichý – @jantichy

Honza býval „veselý, hravý, ženatý, vykoupaný, navoněný, tichý“, dnes je „velmi chytrý a vlivný expert na web, přesto ho na Twitteru Marek Prokop nesleduje, protože tam furt jen pindá nějaký ptákoviny“.

Každopádně, Honza (nejen) SEO opravdu rozumí. Dříve pracoval v H1.cz jako vedoucí SEO oddělení, nyní tvoří se svým týmem v Medio.cz stránky až o 42% webovější než obyčejné weby.

Honza také o SEO přednáší a některé jeho přednášky jsou dokonce i přístupné on-line. Více se o Honzovi Tichém můžete dozvědět na jeho osobním webu.

6. Miloslav Lešetický – @plavacek

Plaváček je sice „jediná pravá brzda českého internetu“, ale jeho tweety vás mohou častou posunout vpřed, pokud se nad nimi zamyslíte. Mimo jiné jde také o velice kvalitního webdesignéra.

7. Tibor Peták – @tybi

Tibora můžete znát ze slovenského SEO chatu. Více než na Twitter ale píše na blog.

8. Michal Janík – @michaljanik

Michal je majitel brněnské marketingové agentury. Spolupořádá neformální setkání brněnských markeťáků – tzv. Škopek, často ho můžete potkat na nějakém z Barcampů.

9. Miroslav Rojek – @roykinen

Bývalý Ataxák, nyní se starající o traffic pro Centrum Holdings.

10. Ján Januška – @JanJanuska

SEO konzultant v H1.cz/Ataxo píšící svůj SEO blog.

11. Pavel Jašek – @paveljasek

Pavel působí jako webový analytik ve společnosti Dobrý web. Píše také blog s názvem Dlouhý chvost.

12. Michal Blahut – @blahut

Michal působil jako konzultant v Dobrém webu, nyní pracuje jako web manager v CHANCE. Píše blog a před časem se také objevil v pořadu POKR na České televizi.

13. Tomáš Kapler – @seokonzultant

Tomáš pracuje jako SEO konzultant. Je to jeden z nejvíce aktivních diskutujících v konferenci seo.nawebu.cz.

14. Martin Snížek – @martin2k1

Martin spoluzaložil firmu Optimics, která se věnuje především obchodní výkonnosti webů a věcem s tím spojenými – webová analytika apod.

15. Jarda Hlavinka – @neologyc

Bývalý SEO konzultant v H1.cz/Ataxo, který přešel na druhou stranu bariéry a nyní působí v Seznamu jako informační architekt. O SEO a marketingu píše také na svém blogu.

16. Jarda Vidím – @velvaran

Jarda je bývalý vedoucí SEO oddělení v H1.cz/Ataxo, nyní vede vlastní agenturu eVisions.

17. Michal Kubíček – @MichalKubicek

Autor dvou českých knih o SEO a e-knihy o linkbuildingu a majitel agentury PRONETmedia. Píše také blog.

18. Zdeněk Dvořák @LinkiCZ

Zdeněk se věnuje budování zpětných odkazů a své zkušenosti zveřejňuje na svém blogu. Připravuje také školení linkbuildingu pro agentury a obchodní firmy.

19. Filip Podstavec – @filippodstavec

„Linkbuilder tělem i duší“ píšící blog o budování zpětných odkazů.

20. Martin Kolčaba – @mKolcaba

Martin pracuje jako SEO konzultant na volné noze a své zkušenosti se nebojí publikovat na blogu.

21. Lukáš Pítra – @Lukaspitra

Lukáš je marketingový specialista píšící zajímavý blog.

22. Martin Matějka – @martinmatejka

Martin pracoval dříve jako vedoucí SEO oddělení ve společnosti Acomware. Nyní provozuje vlastní e-shop zaměřený na modely aut, pomáhá několika klientům v e-marketingu a píše blog.

23. Tomáš Pospíšil – @TomasPospi

Tomáš pracuje v Dobrém Webu jako SEO specialista, kde také vede SEO školení.

24. Michal Mach – @MichalMach

Michal působí v Dobrém Webu jako SEO specialista.

25. Zdeněk Hejl – @zdenekHejl

Zdeněk se zabývá internetovým marketingem se zaměřením na tvorbu obsahu a obchodní výkonnost webu. Píše blog s názvem Portiscio a působí v brněnské agentuře Optimio jako SEO konzultant.

26. Collabim – @collabim_cz

Oficiální účet nejlepšího českého SEO nástroje od Jirky Koutného, kde se dozvíte novinky o tomto užitečném pomocníkovi. Doporučuji také sledovat blog Collabimu.

27. SEO agregátor – @SEOloger

SEOLoger je agregátor českých článků, Tweetu a dalších zpráv o SEO a internetovém marketingu. Za vytvořením stojí Pavel ‚@necodymiconer‚ Ungr.

Následující účty patří známým českým agenturám (řazeno abecedně):

28. Acomware – @Acomware

ACOMWARE je českou společností, která se specializuje na konzultační činnost a marketing e-shopů. V rámci svých služeb nabízí také SEO.

29. Ataxo Czech – @ataxocz + @SEOtipyAtaxoLab

30. Dobrý web – @DobryWeb

 

31. H1.cz – @h1cz

 

32. Medio Interactive – @Medioteka

33. RobertNemec.com – @RobertNemec_com

 

+1 Martin Šimko (autor článku) @MartinSimko

Nezapomeňte, že i já mám svůj Twitter účet ;-). Více o mně.

Poznámka

Účty jsou seřazené „tak jak mi přišly pod ruku“ (mimo agenturních), nerad bych někoho upřednostňoval na úkor jiných. Jsou zde účty, na kterých se objevují často informace o SEO a příbuzných oborech.

Na seznamu jsem pracoval poměrně dlouho (začal jsem jej vytvářet 15. 4. 2011, 10:46), ale určitě jsem na někoho zapomněl. Je také docela možné, že některé informace v článku už nejsou platné. V tom případě mi dejte prosím vědět v komentářích a pojďme spolu udržovat tento článek aktuální!

21 komentářů u „SEO: 34 účtů, které musíte na Twitteru sledovat“

  1. Taky diky za zarazeni, opet pekna ukazka egobaitingu, divil bych se, kdyby to kazdy ze zminenych neposlal dal 🙂

  2. Díkes za seznam, zrovna se mi hodí. A díky za mediotéku, budeme tam toho lifrovat víc 🙂
    Jo a nechybí tam ten… Martin Šimko? 😀

  3. Díky za zmínku Tomáše Pospíšila a Pavla Jaška, vyplatí se sledovat i @MichalMach a samozřejmě @DobryWeb. Jen pro přesnost, Michal Blahut už nepracuje v DW, ale určitě je to dobrý zdroj informací;-)

  4. Čau Martine,

    Do seznamu českých Twitter účtů o SEO by se určitě hodila moje maličkost:) @zdenekHejl, resp. @portiscio.

  5. Je to trochu mimo twitter, ale pokud byste měli dát dohromady top 5 seo agentur v ČR, které by to byly?

    Pokud se člověk baví o agenturách, je slyšet pouze H1, Dobrý web a tím to z mého pohledu končí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.