Kožený obal na Kindl 3 s lampičkou

Amazon KindlePřed pár dny jsem psal o prvních zkušenostech s Amazon Kindle 3. V té době jsem ještě nevlastnil obal. Ten mi dorazil teprve včera a rád bych se podělil o své dojmy. Jde o originální kožené pouzdro od Amazonu s lampičkou v čokoládové barvě. Objednával jsem jej samostatně z USA a cena včetně poštovného byla v přepočtu 1 589,66 Kč (80.97 USD).

Kvalita zpracování

Co se týče kvality materiálu a zpracování, tak jsem velmi spokojen. Obal je ze spodní strany velmi tvrdý, proto se ho nemusím bát položit přímo na stůl apod. Vrchní strana je o něco měkčí, ale stále dost tvrdá na to, aby chránila displej. Vnitřní část obalu (tedy tak, která se přímo dotýká Kindlu) je potažena textilií, takže nehrozí poškrábání zařízení.

Dobře, a hlavně jednoduše, je také vyřešeno „zapínání“ obalu. Prostě přehodíte přes přední stranu gumu, která zapadne do drážky a je hotovo. Ke gumě je připevněno také kožené držátko, které usnadňuje manipulaci. S tímto držátkem se dá po gumě pohybovat, můžete si jej tak přizpůsobit.

V pravém horním rohu zadní strany je dále umístěna lampička. Přes roh je k obalu připevněn tvrdý plast, který ale není nijak nepřekáží. Lampičku aktivujete tak, že ji vysunete z obalu. Když je již zcela vysunuta, začne svítit. Tento mechanismus je udělán tak, aby se držák lampičky při manipulaci nedotýkal Kindlu, za což Amazon chválím.

Celý obal má pár-milimetrový přesah přes Kindl 3, aby ani při případném kontaktu s dalším předmětem nedošlo k přímému dotyku se zařízením.

[nggallery id=7]

Lampička

Jak už jsem psal výše, tak s lampičkou se velice jednoduše manipuluje. Napájena je přímo z Kindlu, takže se nemusíte starat o externí baterie. Když jsem lampičku testoval v noci, tak jsem byl spokojen s jejím výkonem. Dokáži si představit, že bych pouze při tomto osvětlení četl delší dobu.

Nasvícení plochy displeje však není úplně rovnoměrné. Nejvíce je osvětlen pochopitelně pravý horní roh přímo pod lampičkou. Zbylá část displeje se však osvětlena stále dost na to, aby byl text čitelný.

Hmotnost obalu

Protože hodně lidí také zajímá hmotnost obalu, tak vězte, že samotný obal je stejně tak těžký jako Kindl 3. Mluvím tedy o obalu s integrovanou lampičkou, ten bez ní bude pochopitelně o něco lehčí. A kolik je tedy přesná hmotnost obalu? Obal váží podle naší kuchyňské váhy přesně 220 gramů. Samotný Kindl 3 poté taky 220 gramů. Jednoduchá matematika: Kindl 3 s obalem tedy váží 440 gramů.

Teď je otázkou, zda to není moc. Je to přece jen skoro půl kila… Pokud vám tedy hmotnost přijde příliš vysoká a zrovna nepotřebujete osvětlení, jednoduše Kindl z obalu vyjměte a čtěte bez něj. K připevnění/vytažení Kindlu z obalu slouží „speciální výsuvný chvat“ 🙂

Jaký obal na Kindl 3 používáte vy? Přijde vám hmotnost obalu velká?

Martin Šimko

10 komentářů u „Kožený obal na Kindl 3 s lampičkou

  1. Ma i775393877

    Dobry den.Chci koupit Kožený obal na Kindl 3 s lampičkou .muzete zavolate pro me a domluvitme na koupit Kožený obal na Kindl 3 s lampičkou.Dekụi vam

  2. Fry

    Váhám, zda jej pořídit. Nechci si Kindle poškodit a světlo bude potřeba, ale odrazují mě celkem vysoká cena, (po přečtení recenze už i) hmotnost, ale hlavně to nerovnoměrné osvětlení. Dá se s tou lampičkou číst třeba několik hodin? Neodráží se světlo od pravého horního rohu? Na fotkách to vypadá celkem hrůzostrašně…

  3. Márty Autor příspěvku

    Fry: Se čtením v noci problém není, často čtu pouze s vestavěným osvětlením a bez problémů. Světlo se od Kindlu (ani od „rámu“ ani od displeje) neodráží. Fotky nejsou moc kvalitní, proto to na nich vypadá tak hrůzostrašně 🙂

    Osobně jsem rád, že jsem si obal pořídil. Jednak kvůli světlu a také proto, že Kindle často přenáším v batohu.

  4. Fry

    Dobrá tedy, asi do toho půjdu taky, pokud nenajdu nějaké elegantnější řešení (což pochybuji). Díky za odpovědi a recenzi. 🙂

    1. Márty Autor příspěvku

      Fry: Obalů (bez světla) je na trhu už poměrně dost. S integrovaným světlem, které je napájeno z Kindle jsem však ještě neviděl, takže originál je asi jediná volba.

  5. Markéta

    Dobrý den, také uvažuji o koupi tohoto obalu, ale nikde jsem nenašla, jak dlouho vydrží Kindle nabitý, když si budu svítit lampičkou? Můžete mi prosím napsat, jakou máte zkušenost Vy.? Nerada bych po koupi zjistila, že při plném nabití čtečky a při zapnuté lampičce mi přístroj po hodině zhasne… Děkuji za odpověď 🙂

    1. Márty Autor příspěvku

      Dobrý den, přesný čas se zapnutým svícením jsem neměřil. Určitě se baterka vybije rychleji, ale rozhodně to není tak, že by se vybila po týdnu „běžného používání.

  6. Pingback: Amazon Kindle 3 – první doteky | Mártyho blog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge